Suli, Dublin, vakcina

Csupa apróság, ami külön-külön nem érne meg egy posztot. Még így együtt is rezeg a léc.

Kezdjük talán az elsővel. Lett egy 74 és egy 75%-os beadandóm is, az utóbbi már abszolút a maximum pontszám, s elnyertem egy 1300 eurós ösztöndíjat is, amit majd valami ünnepség keretein belül adnak át januárban. A vírusra való tekintettel online térben. Mik vannak!

Szombaton Dublinba ruccanunk, vagyis annak egy elővárosába, Blanchardstownba. Tengerimalacokat szállítunk összesen 5 különböző gazdinak, s ez a találkozási pont. Férjem egy munkatársa lesz a sofőr. Eredetileg már egy hónapja sor került volna rá, csak a lezárás miatt itt ragadtak a bébik, egyikük azóta már fél kg feletti súlyt nyom.

Végül, a jó hír, hogy januárban jön a vakcina, és teljesen ingyenes lesz. Kötelező sajnos nem, így csak remélni lehet, hogy kellő mennyiségű ember vállalja be (a kutatások szerint cirka 70% érdeklődik, de jó eséllyel nő ez a szám, ha a tapasztalatok azt mutatják, hogy az oltottak nem válnak autistává vagy szenvednek kínhalált a globális népességcsökkentő program részeként). Elsőként persze az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói és a veszélyeztetett korosztályok kerülnek sorra, de most már kezd látszani a fény az alagút végén.

Oh, yeah!

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

2 hozzászólás

  • sellőlány

    Mondom, hogy rögtön professzor leszel a képzés végére. 😀 Gratula az ösztöndíjhoz! Ezek szerint malacka biznisz is beindult… Írsz majd arról bővrbben, h. milyen módon működik ez a műfaj arrafelé? Malacka fotókkal. 🙂

    • Liping

      Hát, ha a lápos beadandómmal valóban én lettem a kutatónő eddigi legjobb tanítványa, akkor még igazad is lehet. 😀 Erre nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, mert ez a nő, bár a megközelítéseivel alapvetően nem értek egyet, némiképp hippi beütése van, egyértelműen komolyan és szigorúan veszi az oktatott tárgyát.
      A malacokról majd írok egyet, ha elfogy a félév, még van két beadandóm.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük