Szerény másodállás

Ma voltam egy találkozón a belvárosban egy nyelviskola vezetőjével. Richard ajánlott be hozzájuk, miután a fülébe jutott, hogy sürgősen keresnek egy külföldi tanárt.

Nem tudom, mennyire fog működni a dolog, de egy próbát megér. A javadalmazás elfogadható, kicsit szerényebb, mint a nagyvárosokban, de utazni sem kell. Viszont csak heti egy óra van kilátásban egyelőre, ami így túl sokat nem hoz a konyhára, de persze a kicsit is meg kell becsülni.

Az már problémásabb, hogy 8-9 éves nebulók vannak. Van, aki könnyen megtalálja a hangot a kicsikkel, s szívesen tanít ovisokat is, én inkább tanítok nagyobbakat, akik már könnyebben tudnak koncentrálni, s fegyelmezési problémák sincsenek.

A dolgom elvileg a már megtanított anyag gyakoroltatása és játékok lebonyolítása lenne majd. Utóbbihoz – különösen, hogy a kommentek alapján van az olvasók között több valódi pedagógus is (s ki tudja hány, aki nem fedte fel magát, még mindig nagyon kevesen kommenteltek a látogatók számához képest) – szívesen fogadok ötleteket. Így kapásból egyelőre elképzelésem sincs, mivel szórakoztassam őket, agyalnom kell a dolgon. Teljesen kezdők, ehhez mérten kellene nekik érdekes elfoglaltságot találni.

Szóval, ha ötlet van, jöhet. Akár privátban is, amihez katt a nevemre és az üzenetküldés gombra. Előre is köszi.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

3 hozzászólás

  • zebrina

    Hasonlót javasolnék. Énekeltesd őket. Mikor a gyerekeim kicsik voltak, akkor jelent meg egy válogatás eredeti angol gyermekdalokból, mi nagyon szerettük. (Akkor még nem volt youtube.) El is lehet játszani a dalokat, akkor legalább nagyjából megértik, hogy miről van szó benne. Vagy le lehet rajzoltatni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük