Dugaszolás a Középső Birodalomban

A kellően élénk fantáziájú olvasók legnagyobb sajnálatára a mai poszt kizárólag a Kínai Népköztársaság területén fellelhető csatlakozó aljzatokról és a beléjük illő dugaszokról szól.

Az ország háztartásaiba az otthon is megszokott feszültséggel terítik az áramot, így a Magyarországon használt berendezések gond nélkül csatlakoztathatóak. Amennyiben az aljzat is kompatibilis. Utóbbiakból ugyanis van három különböző típus.

A hozzám hasonlóan idegenbe szakadt európai szerencsére nem veszik el, hiszen az egyik kialakítás pont megfelelő.

De nézzük, mi is a választék.

Ez a pofás háromágú dugó az egyik helyi förtelem. A hozzá tartozó aljzat formája könnyedén kitalálható.

dugó1.JPG

Ez a némiképp egyszerűbb, csupán kétágú dugasz a másik megoldás. Az aljzata ennek is elképzelhető.

dugó2.JPG

Létezik azonban még egy, a magyarországi szabványnak megfelelő dugó is. Legalábbis elég erős ennek a gyanúja annak ellenére is, hogy ilyet a saját cuccaimat leszámítva még nem láttam. De ha hozzá való bemenet van, akkor lennie kell.

S végül a csodaszer, a mindháromhoz kompatibilis „csodaaljzat”. Szinte az összes konnektorom ilyen, nem beszélve a hosszabbítókról. A képen megfigyelhető, hogy a kétvillás bemenet helye egyúttal az otthon megszokott dugókat is kiszolgálja.

aljzat.JPG

Egészen szofisztikált verziója is van, míg a fentibe 2 dugasz is mehet egyszerre, a következőben egy helyre suvasztották be mindhárom lehetőséget.

aljzat2.JPG

S végül egy, az otthonival nem összeegyeztethető bemenet, talán rájöttök, hogy melyik megoldást szolgálja ki.

aljzat3.JPG

Mint a képek is jelzik, mindenféle átalakító nélkül használhatóak ideát az európai elektromos ketyerék, de sajnos fordítva ez az állítás nem áll. Nem tudom, az itt beszerzett, kétágas végű hajszárítómat hazavigyem-e majd.

Update: 

A képek marha életlenek lettek,  így inkább le is kicsinyítettem őket. Valamivel élvezhetőbb így.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

9 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük