Erre sincs gond

Online megcsekkoltam az IELTS eredményt. Nyelvtudásom alapján nem zárhatnak ki az ír felsőoktatásból. 

 

img_20191220_111632.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

8 hozzászólás

  • Liping

    @sellőlány: a listening-reading részen ez annyit jelent, hogy 37 vagy 38 pontom lett a 40-ből – 36 már 8.0, 39 pedig 9.0 lenne.
    Az írás és a beszédnél ez nem ennyire egzakt, s külső szemlélőként nehezen is lehet érteni, mit jelent, de valami nagyon kevés hibát. Van részletes leírás, hogy mi alapján számolják, én nem olvastam végig:

    ieltstutorials.online/writing-assessment-criteria

    ieltstutorials.online/speaking-assessment-criteria

  • édes-savanyú

    Az ieltsről őrzött ismereteim alapján ez egy gyakorlatilag tökéletes eredmény, csak gratulálni tudok. A maximum, a kilences pont lenne a művelt, kifinomult anyanyelvi beszéd, de azt nem ebbe beleszületve eléggé nehéz elérni. A kifinomult, művelt szavak használata nem véletlen, egy random, átlag natív sem ér el kilenc pontot, nincs hozzá megfelelő szókincse, stílusa. Ezek már nagyon nüansznyi dolgok. Mindenesetre teljesen egyenrangú az angolod egy átlag brittel, amcsival, s erre büszke lehetsz. 8.5-öt nem nagyon szokás elérni, akadémiai teszten, magyarként.

  • sellőlány

    @Liping: Nem is az értékelés rendszere érdekes, hanem hogy ennyire kiegyensúlyott lett az eredmény. Azért ez nem semmi! Kérdés, mit fogsz ebből kamatoztatni Kínában. 🙂 Most eszembe jutott a csoportos felolvasás meg a rhino-k. 😀

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük