Piac

Ma piacozni voltunk, ha már akad egy közeli a környéken, Vĩnh Hải városrészben.

 

Ez a piac teljesen helyi, kiesik a turistarész forgatagából, így az árak is a helyiekre vannak szabva, akárcsak a fellelhető árukészlet. S kellően harmadik világbeli hangulat is honol. Húst egész biztosan nem vennék itt, de élőállat is vágatható, s rengeteg gyümölcs és zöldség is akad. S persze bánh mì chuột is, ami szó szerint kenyéregér, amúgy meg egy kisebbecske pékáru, abszolút vállalható, nyugatias ízzel. Itt egyértelműen nincs kenyérhiány. 

 

bmp01-bread_roll_1.jpg

 

Az árak is kifejezetten barátságosak. Három normál méretű lime-ért fizettünk cirka 50, 6-7 paradicsomért 110, 10 kisebb tojásért 190 forintnyi đồngot. A legnagyobb tojások belekerülnek 2400 đồngba is (kb. 28 Ft), s a kettő között akad még vagy három árkategória. Van kacsatojás is, valamivel drágábban, de még mindig olcsón.

 

A helyiek erősen délies mentalitással bírnak. Sziesztáznak úton-útfélen. Érdemes megvizsgálni a képeket, akadnak szendergő árusító hölgyek is.

 

 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

One Comment

  • sellőlány

    Imádom ezeket a piacokat, csak idő kérdése, az ember hozzászokik a szagokhoz és a másféle higiéniás szokásokhoz. Mi még soha, sehol nem kaptunk gyomorrontást, pedig ha még emlékszel a fülöpkéknél szerzett tapasztalatainkra, tényleg bevállatunk meredek dolgokat. Vietnámban minket is meglepett a kenyérbuci minősége, azzal meg pláne nem tudtunk mit kezdeni, hogy az utcán árult bánh mì-t vache qui rit (nevető tehén) sajttal is töltik. A kolonizációs időszak hatásai miatt pedig logikus a jó kenyér, mert a franciák ebben nagyon jók (voltak már akkor is) . Ők honosították meg a sűrített tejjel felütött drip coffeet is, ami nemzeti italukká vált. Az íze bombonos, már-már szirupos, jeges verzióban pedig igazán desszert jellegű finomság. Ha jót akartok magatoknak, be is szereztek gyorsan egy ilyen csepegtetős küblit és a hozzá való kávét! (Nekünk a kereskedelmi típusok között a Trung Nguyen 4 sz. blendje a bejövős).

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük