Gasztro: Phở

Ez a leghíresebb viet étel, hogy mennyire kiérdemelten, azt kellő tapasztalat hiányában egyelőre nem tudom megítélni. Állítólag északon csinálják a jó féléket, erre nem annyira. 

 

img_20171009_214648.jpg

 

Valamelyik este mindesetre megkóstoltuk a helyit egy tök mezei, nem turistás helyen, darabonként 25000 dongért, vagyis cirka 290 forintnyi összegért. A csirkés verziót választottuk.

 

img_20171009_214358.jpg

 

A kapott étel határozottan nem rossz, bár az agyonhájpolást egyelőre még nem értem. A lamian szerintem sokkal jobb. A chilli viszont tényleg jó csípős, nekem való.

 

img_20171009_214753.jpg

 

 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

11 hozzászólás

  • Burgermeister

    Van a Hollán Ernő utcában egy thai kajázda. Van ott pho leves, evett már ott vki? Érdemes ott enni? Vagy más ajánlat?

  • Andrass9

    ON
    Az első képeden marhahúsos pho van. Ha mindennel kapod (inak, faggyú, pacal), akkor fenomenális! A csirkés nekem kicsit lapos. Finom bele a sok zöld és csíra is, szóval drukkolok, hogy jobb tapasztalatod is legyen.

  • sellőlány

    @Burgermeister: Keress rá a Dng Muoi büfékre és menj el a hozzád legközelebbibe. Szerintem Budapesten az egyik legautentikusabb. Ha az érzést gourmet módon is kipróbálnád, akkor meg menj a Beszállóba (Madách tér).

  • sellőlány

    @Liping: Közben az előző posztot is észrevettem, amit szintén ma tettél közre, úgyhogy vedd semmisnek az elégedetlenkedésemet. Remélem, lesz kábelnet és akkor ontod majd a posztokat. Nekem Nha Trangból a piac tetszett a leginkább, érdemes felfedezni.

  • Madame Pamacs

    Hello!Nos en ket varosban probaltam ezt a levest. Hamburgban es Londonban,tuuudom nem eleg autentikus,de ez van… Szerencsere a londonival kezdtem, hat ahhoz a leveshez verset irnek, ha tudnek ugye…de az azt hiszem egy ilyen specko kategoria volt….a hamburgi ugyanugy nez ki mint a Tied a kepen….

  • Liping

    @Madame Pamacs: szerintem jól néz ki. És rossz sem volt, csak egyelőre még nem vilagosodtam meg, hogy mitől annyira überszuper étel ez. Nem zárom ki, hogy a phởk között ez egy gagyi verzió volt, s másutt nagyságrendekkel jobb. De egyelőre számomra a feledhető kategória. Ettől még fogyasztható és biztosan fogok is enni, de az amúgy teljesen fapados lamian kategóriákkal jobb. Később lehet, h revidealom a nezeteimet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük