A helyi munkaerőpiac is hamarosan felderítésre kerül

Holnap megyünk a rendőrségre a lakcímemet bejelentendő. Elvileg erre csak 24 óra állna rendelkezésre, de az épp zajló egyhetes nemzeti ünnep miatt az ezzel foglalkozó osztályon nem dolgoztak, csak most kezdenek majd.

Ha ezen is túlesünk, akkor már nem nagyon vár ránk efféle ügyintézni való, s elkezdődhet shenzheni életünk munkával dúsított szakasza.
Mivel a cég visszajelzése szerint idén már elég nagy eséllyel nem lesz jelenésem, így időben is bőven rá fogok érni. (Ahogy sejteni lehetett, Ala’erben is gond nélkül el tudtam volna látni a munkám, mert a céges munka alig igényli a jelenlétem – mindegy, ez legyen az ő bajuk.)

 

Helyi munkának nagy valószínűséggel nyelviskola vagy magántanítás lesz a befutó. Nyelvsulikban teljes munkaidőben akadnak 15 ezer yuan körüli bérezést kínáló helyek, de annyira már egész biztosan ismertek, hogy a heti 40 órában történő tanítástól sikítófrászt kapnék, így ez erősen esélytelen. Mindenképp part-time formátumban gondolkodom, s szerencsére a főállásom mellett nem vagyok kényszerhelyzetben.
Azért remélem, legkésőbb hónap végére már itteni jövedelmem is lesz. 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük