Családegyesítés is kipipálva

Tegnap éjjel némi késéssel férjem gépe is sikeresen landolt Shenzhenben. Összeszedtem, majd egy kis taxizás árán el is értük a szállást.
A nyáron átadott új, 11-es metróvonal ugyan a repteret is érinti*, azonban sajnálatos módon éjjel nem jár. Úgy némiképp olcsóbb lett volna, de ez van.

 

wp_20160927_00_25_01_pro.jpg
Egész pofás a reptér Shenzhenben

wp_20160927_00_25_17_pro.jpg

Holnap este már albérletnézés lesz a program. Van egy egészen ígéretes kis stúdiólakás. Pici természetesen, de kettőnknek elég, s előnye, hogy vadiúj benne minden, mi lennénk az első bérlők. 3000 pénzért adják, ami itteni viszonylatban kifejezetten nem rossz, s a helyszín is rendben van: metró mellett, s nem is nagyon kinn, a belvárostól fél órára.
Ha élőben is olyan lesz, mint a képeken, akkor ki is vesszük, s előreláthatóan 1-jétől már be is költözünk. Reméljük a legjobbakat.

 

wp_20160926_16_39_35_pro.jpg
Most egy ilyen kis utcácskában lakunk a youth hostelben.

 

Amúgy nagyon fülledt az idő, óriási a páratartalom, ellenben relatíve tiszta a levegő, s az égbolt is jól kivehető. Az ellátásra sem lehet panasz, az egyik Metro áruházban külföldi pékáruk, felvágottak és sajtok töménytelen választékával szembesültünk. Ha már ott voltunk, gyorsan vettünk egy szendvicssütőt is, a bennük gyártható, toastkenyeres szendvicsekkel nagyon is ki leszek békülve.

 

_________________________________________________

*= Nem ez a metró első reptéri kapcsolata. Annak idején az 1-es vonalat vitték ki odáig, csakhogy közben felhúztak egy óriási, új terminált egy kicsit arrébb, s a régieket meg bezárták. A 11-es metró elkészültéig innen vitték a népeket busszal tovább, de hála az új vonalnak, a közvetlen kapcsolat újra él.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük