Sportnap és zenebona

Jövő hónapban sportnap lesz a suliban, ahol a kölykök összemérhetik a tudásukat az egyes versenyszámokban.
A versenyzést követően pedig ünnepi zenebona is várható, színpaddal, s itt jövök én is a képbe.

Ugyanis pár hete, amikor először szóba került a dolog, rábólintottam, hogy segítek betanítani pár angol popdalt a fellépésre kiérdemesült diákok némelyikének, merthogy a műsort azt az iskola növendékei szállítják.
Miután valahogy az is kiderült, hogy ismerek néhány kínai muzsikát is, onnantól már nem lehetett visszakozni, s bizony én is ott leszek a fellépők közt egy dal erejéig. Szép lesz.:)
Na nem mintha olyan professzionális tehetség lennék – ezt nagyon udvariasan fogalmaztam meg -, de nekik mindenképp érdekes, látványos, hogy egy waiguoren (külföldi) kínaiul csinál dolgokat, különösen, hogy ének közben akcentusom sincs (nem tudnak bezavarni azok a nyomorék hanglejtések), ami még különlegesebbé teszi számukra a showt.

A probléma most ott látszik kialakulni, hogy jelenleg énekelni egyáltalán nem tudok, a falzett hangok helyett csak levegő jön, miután ez a remek devla így kicsinált. Volt már ilyen korábban is, max. pár hét alatt helyrejön tökéletesen, de nekünk szombaton már próbák lesznek, ahol ha nekem nem is lenne muszáj a saját számomat nyomni, mivel kb. 10 éve ismerem a dalt, viszont a suhancok énekét pusztán szóbeli instrukciókkal kicsit nehézkes lesz csiszolgatni.
Ma a beszédhangom már olyan 90%-os,  ha nem állok le a teázással, remélhetően javulok eleget a hétvégéig, de egyre valószínűbb, hogy kénytelen leszek a sós vizes nazális tisztogatást meglépni, ami nagyon nem kellemes, ellenben fájdalmas élmény, bár kétségtelenül hatásos. Péntek estig még várok, hátha megszán a sors.

Ja, ha valakit esetleg érdekel, Zhang Huimei (egy tajvani énekesnő, aki itt a szárazon is rendkívül híres, ezen a nyelvterületen akkora ikon, mint odaát pl. Madonna) Ting Hai című produkciójával fogom majd a tervek szerint szórakoztatni a nagyérdeműt.
A dalocska (már elég régi) videója itt:

Itt pedig a dal tavalyról a világ körüli turnéról (elég bizarr hajjal:D):

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

13 hozzászólás

  • Liping

    @zebrina: megfelelő töménységű sós melegvíz orrjáratokba szippantása. A só egyrészt fertőtlenít, másrészt irritálja a nyálkahártyát. A dolog ott lesz fájdalmas, amikor elkezd a szájüregbe lefolyni, közben marja a vezetékeket. Piciny sírás garantált. Vacak, de kibírható.
    Cserébe az ember szinte azonnal megszabadul minden nem oda való légcsőváladéktól egy igen kiadós köhögési és/vagy taknyodzási roham kíséretében. (Addig nem nyugszik a szervezet, amíg a sót el nem távolítja.)
    Végül max. egy óra és garantáltan helyén lesz minden.
    De jobban örülnék, ha most nem kellene alkalmaznom.:)

  • Liping

    Az és/vagy csak és akart lenni. A lényeg a köhögés, mivel a sós víz hatására nagyon beindul, s az összes undorító cuccot nagyon gyorsan felköhögi az ember.

  • Nand

    Lehet, hogy érdemes lenne csökkenteni a só mennyiségét az oldatban. A patikai fiziológiás sóoldat 0,9%-os elvileg az nem bántja a nyálkahártyát.

  • Arthuro

    Szia Liping!

    Már egy ideje csendben olvaslak, de most nem bírom, és szeretném kérni, (és talán ezzel a blogot olvasók többsége egyet fog érteni) hogy az énekedről egy videót tégy fel nekünk ide! Mi sem szeretnénk kimaradni a jóból! 🙂

  • Liping

    @Arthuro: @zebrina: sajnos nekem nincs kamerám, a fényképezőgép ugyan tud felvenni, de csak képet, s azt sem a legszebb minőségben. De ha a suli esetleg megörökít és hozzájutok az anyaghoz (s nem is sikerül túl borzalmasra:D), akkor esetleg az érdeklődöknek priviben majd elküldöm.:)

  • Liping

    @Nand: szerintem az irritáció miatt szükséges a megfelelő töménység, de kopogom le, valószínűleg nem lesz rá szükség, mert tegnap este óta szakadatlanul jön fel a cucc.
    Ha jó kínai lennék, most kedvemre köpködhetnék egész nap.
    (Amúgy meglepő módon valami hatása lehetett a köpködés elleni kampányoknak, mert – itt legalábbis – a fiatalokra már nem jellemző.)

  • Mbraun

    A teat turbozni kell, kis rummal, vagy vodkaval. Mellekhatas max. hogy vigyorogsz majd egy sort.Garantalt hatas, gyogyulas szempontjabol is. 🙂

  • Mézes Tenyér

    A kínaiak elalélnak, ha egy laowai kínaiul danol nekik. Vigyázz, egyszer csak arra ébredsz, hogy celeb lettél Kínában! Volt már ilyen…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük