Egy kis ügyintézés

Ma voltunk a rendőrségen lakcímet bejelenteni. Egyelőre még csak a férjemét, mivel nekem a jövő héten új vízumom lesz, s emiatt újra meg kéne ismételni a műveletet.

Még a rendőrségi vizit előtt a lakásunk portáján lévő irodába is vissza kellett menni, mivel tegnap nem vettem észre, hogy a papírokon férjem nevét sikerült elírni. Az útlevélből egész pontosan ezt nyerték ki: magyarhungarian. Van ilyen.

 

wp_20160929_15_25_54_pro.jpgEbben az épületben, a nyolcadikon élünk majd.

 

A rendőrségen minden simán, gördülékenyen ment, s a procedúra legfeljebb 10 percig tartott, amiből a mi részünk csak annyiban állt, hogy átadtuk a bérleti szerződést meg az útlevelet, majd vártunk.
Kisebb kalamajka azért annyiban akadt, hogy kissé nehezen találtunk oda, bár ez nem a hatóság hibája, hanem az egyre inkább intelligenciaproblémákkal küzdőnek tűnő ügynöké, aki 400 yuan díjazás fejében a kecót szerezte. Mellékelt ügyesen tegnap egy térképet is a rendőrség épületének helyével, csak épp sikerült egy pár száz méterrel arrébb, ellentétes oldalon, más utcákban elhelyezni a célpontot jelző pöttyöt. 

Bár egy órát elcsesztünk a keresgéléssel – a megadott helyen kizártnak tartottam, hogy valaha is lett volna rendőrség, nagyon szűk, vacak utca volt -, végül odataláltunk a metróban lévő térkép segítségével. Szerencsére ma hatig üzemeltek, így nem volt semmi probléma belőle, de az úriember édesanyja valószínűleg sűrűn csuklott a délután során.
Ja, és még csak be sem lehet sorolni a sűrűn előforduló, kissé szerencsétlen kínaiak közé, mivel ő egy feltehetően ritkábban előforduló, kissé szerencsétlen brazil csóka.

 

wp_20160929_17_06_24_pro.jpgA lakáshoz amúgy elég közel fellelhető rendőrség. A növényzet egész Shenzhenben elég klafa, pálma is akad sok.

Holnap este átcuccolunk a hosztelből. Időközben még vettünk pár dolgot a lakásba, így a taxi azt hiszem, hogy erősen meg lesz tömve.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • sellőlány

    Örülök, hogy ilyen flottul mennek a dolgok, várom képeket a lakásról. Férjnek is bejön Shenzhen? Azt már tudod, hova utazol legközelebb?

  • Liping

    @sellőlány: Tetszik neki. A lakásról képek majd holnap vagy holnapután.

    Arról egyelőre fogalmam sincs, hogy mikor és hova visz majd az utam a céggel. Majd szólnak, ha kellek. Amíg fizetést kapok, ezt így kibírom valahogy. 🙂

  • Chaoyang

    Sosem élnék Pekingen kívül. Otthon is „fővárosi” voltam, itt is az vagyok. Meg aztán nem hiszem, hogy a hétvégi melóimért délen is adnának 30ezrethavonta… Ha jó időt szeretnék, leugrok Thaiföldre.

  • Chaoyang

    Sosem élnék Pekingen kívül. Otthon is „fővárosi” voltam, itt is az vagyok. Meg aztán nem hiszem, hogy a hétvégi melóimért délen is adnának 30ezrethavonta… Ha pedig jó időt szeretnék, leugrok Thaiföldre.

  • Liping

    @Chaoyang: Szerintem a legjobb helyen vagy Pekingben, cirka 2000 kilométerre. A helyedben én se élnék erre, de én odahaza sem voltam fővárosi, így nekem jobban bejön ez a vidéki suttyó mentalitás.
    Plusz itt a Sanlitunba sem tud elvinni a taxi, ha megéhezel.

    A fizetésedért pedig hadd gratuláljak, mindannyian felnézünk rád!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük