Túl a jegyvásárláson

Ma sikeresen lezajlott a xinjiangi út jegybeszerzős szakasza. Eszerint 1-jén 12:55-kor indulunk Wuhanból, s elvileg 17:25-re érünk majd Urumcsiba. Ott még el kell vergődni a déli pályaudvarra, ami az infók alapján nem lesz túl hosszadalmas, se túl komplikált, van közvetlen busz. Onnan 21:16-kor indulunk el Akesu felé, s másnap reggel 8:23-kor érkezünk meg. Ez inkább hajnal lesz, földrajzilag három óra időeltolódással lehet számolni, szóval reálisan még csak olyan fél 6 lesz.

Akszuban aztán majd összeszednek bennünket, s visznek Ala’erbe. Ott héderelünk 17-ig némi ügyintézéstől eltekintve (beleesik az időszakba 2 munkanapnyi ünnep, azért ilyen hosszú az ottlét), majd 17-én 21:16-kor indulunk vissza Urumcsiba.
A 18-a hajnali érkezést követően még jön egy repülés Wuhanba, s ezzel le is zajlik a folyamat.

 

Egyedül a visszarepkedős jegy nem lett még beszerezve. Erre valószínűleg jövő héten kerül majd sor. Ezen a viszonylaton jól megfigyelhető, hogy nagyjából az elkövetkező egy hónapon belül vannak normális jegyárak, a későbbiekre (meg persze az adott naphoz legközelebbi napokra, ha már csak kevés jegy elérhető) még elég nevetséges összegeket kérnek. Így szépen megvárom, amíg eljut az áresés idáig, s ezt majd csak akkor vásárolom meg.

 

Kíváncsian várom Xinjiangot.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • sellőlány

    @Liping: Ez még így is elég bumlisnak hangzik, ha a két melót együtt tervezed onnan csinálni. De ha nagyon pörög a biznisz, majd küldenek érted magángépet. 🙂

  • Liping

    @sellőlány: Nem vészes. Van közvetlen járat is pár helyre még. Xi’an, Chongqing, Chengdu pl. Így nem kerül Urumcsi felé a gép, még könnyebben elérhetőek a keleti részek.

  • Liping

    @sellőlány: plusz a nem közvetlen járatok egy része is csak annyiban nem az, hogy van még Urumcsiban megállója, ahol le- illetve felszállnak még utasok, illetve egy rövid időre be lehet menni a terminálba, ha ahhoz van kedve az embernek. Ilyen kis pihenővel még Peking meg Shanghai is abszolválható ugyanazzal a géppel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük