Péntek esti KTV-lázban

Ahogy azt már írtam, pénteken volt egy kis kiruccanásom a turizmusos osztályommal. Hogy nem voltunk olyan sokan, annak az elsődleges oka, hogy csak 10-en vannak a csoportban. Még közülük is páran hazamentek, így végül hat diákom meg én hetesben indultunk el.

A péntek reggel már nem indult jól. Felkeléskor fájt a torkom és már tudni lehetett, hogy ezt megszívom. Mivel semmiképp nem akartam kihagyni a közös programot, így nem is mondtam le. Ez akkor még elég könnyen ment. Leszámítva, hogy az estéhez közeledve egyre kevesebb hangom maradt, s egyre több zsepi fogyott, más tünet nem volt.

A hot-pot meglepően erős volt. Ezt amúgy kimondottan jól viseltem, nem csak az ízlésem okán, hanem mert határozottan helyrerakott egy másfél órára. Forró is volt, s nagyon jó fűszeres, így aztán rövid időre megoldott minden légúti eltömődést.

Kizárólag a hot-pot érdeme, hogy valamennyire még énekelgetni is tudtam, bár a minőség attól tartok, a szokásosnál is több kivetni valót hagyott maga után. Magas hangok helyett csak valami elhaló sípolás jött, ha egyáltalán jött valami.

A KTV-s helyünk is a központban volt, a belvárosi (mert van egy másik, vasúti is) KFC mellett. Kellemes, hangulatos hely, a közepes méretűnek beharangozott (amúgy másutt simán a kicsivel megegyező méretű) szobánk bérlete kb. 80 yuanbe került óránként.

Az eredetileg tervezett két egész órát nem töltöttük ki, mivel addigra már eléggé belázasodtam, s ezt a csajok is észlelték. Bár mondtam, hogy maradjunk még meg hogy egyedül is haza tudok jönni, ragaszkodtak hozzá, hogy együtt induljunk el vissza. Itt elkísértek egészen a lépcsőház aljáig, s nagyon kedvesen aggódtak értem.

Hazaérve nagyon vacakul voltam tényleg. Gyakorlatilag azonnal elaludtam, s ma délutánig pár percnél tovább az ágyat sem hagytam el. Most már a láz lement, csak hangom nincs és a köhögés nem múlik egyelőre. Zhao Shengnek írtam, hogy szerdáig ne számítsanak rám, tudomásul vette.
Addigra remélem, megjavulok.

Végül pár kép a KTV-ről. A fényviszonyok ilyen helyeken már ismertetett problémái miatt a minőséget nézzétek el ezúttal is.

WP_20131101_031.jpg

WP_20131101_034.jpg

WP_20131101_047.jpg

WP_20131101_038.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

6 hozzászólás

  • sellőlány_

    Jobbulást Veve! Egy kis házipatika torokfájásra: egy gerezd fokhagyma összenyomva és egy jó kanál mézzel összekeverve, majd egy jó nagy nyeléssel leküldve. Naponta 2-3x a tünetek megszűnéséig. Köhögésre: egy vöröshagymából a csúcsa alatt egy kúp alakú üreget kivágni, kristálycukorral feltölteni (nem kell belenyomkodni) és állítva (csészében állva marad) tartani egy napon át. A cukor kioldja a hagyma hatóanyagait és a cukor sziruppá alakul. 1-1 kávéskanál lenyelni naponta 2-3x.

  • Chin-wang

    Jobbulást Kívánok!
    Módszerem: C-vitamin/1000mg/nap. Kettő részletben! Prevenciónak is kiváló! Amikor száraznak érzem a torkom, a szemem „folyik”. Orrom meg csavar rendesen…közérzetem pedig konvergál a nullához, azonnal aszkorbinsav után nyúlok. Mézes tea mellé.
    Sellőlány módszere is szuper! …„messzeringó gyerekkorom világa”…. 🙂

  • Liping

    @sellőlány_: @Chin-wang:

    Köszi nektek.:)
    A hőmérséklet a szobában rendben van, mert megy a légkondi meg az elektromos takaró is én meg nem is nagyon keltem ki az ágyból, amíg rendesen le nem ment a lázam. De amúgy sem vészes.

    A módszer: a sajátom a tea. Az mindig használ. Mértéktelen, ha kell, ha nem mennyiségben. Természetesen kiadós mennyiségű mézzel és citrommal ilyenkor.
    Vetettem a diákokkal C-vitamint, úgyhogy azt is szedek mellé.
    A hagymával/fokhagymával szemben nincs ellenérzésem, csak nincs most itthon egyik sem.

    Ja, és ilyenkor, amíg a legvackabbul vagyok, se kóla, se cigi nem szokott előfordulni, vagy csak valami nagyon minimális mértékben.
    Tegnap már egész virgonc voltam, s mivel herótom volt a teától, citromos-mézes kólazérót ittam. Kissé bizarr, a citrom jó bele amúgy is, azt néha alkalmazom máskor is, de a mézzel elég fura.:) De a lényeg az egészség, hogy használjon.:)
    Amúgy, kopogom le, már jól vagyok. Kicsit még nem teljesen százasan, de egyértelműen gyógyulok, a kedvem is helyrejött. Holnap is még itthon leszek, utána meg nincs suli.

  • Drizari

    Liping, ilyenkor kellene megpróbálni leszoknod a cigizésről, amikor nem kívánod. (ezzel a módszerrel sem egyszerű feladat, de nem lehetetlen)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük