Egy küldemény kalandjai

A levélszállítás evolúciójáról biztosan részletes szakirodalmat lehet fellelni, de a történeti áttekintés helyett ugorjunk inkább a modern korba, hogy kijelenthessem: a gyorsposta-szolgáltatás a leghasznosabb funkciók egyike.

Idén a UPS kezeibe rakták a sorsom, s pár napja végre sikerült útnak indítani a vízumomhoz szükséges munkavállalási engedélyt és meghívólevelet. (A késedelmet az okozta, hogy a hivatal feje épp volt kedves házon kívül tartózkodni több mint egy hétig, s az ő aláírása nélkülözhetetlen.) A vállalt cél alapján hozzám öt nap alatt, jövő keddi kiszállítással érkezik majd meg a csomag.

A szolgáltatás létezésénél már csak a nyomkövetés kedvemre valóbb, ez alapján már kezdek is irigykedni a papírjaimra. Az adatok szerint ugyanis már a negyedik országban látnak világot, beleértve a bolygó olyan kalandos helyeit is mint Kazahsztán.

De egy kép többet mond minden szónál. Most épp Varsóban pihen a küldemény.

ups.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • virágelvtárs

    Remélem a kis csomag mindenhol egy nagy nevezetességnél okostelefonnal csinál magáról egy fotót is, meg valami helyi étkezdében megkóstolja az autentikus ízeket, aztán a kiindulási állomáson bedob egy üveg helyi sört, majd magában megjegyzi: „Lekövetnek, na és akkor? Ez nekem jár!”

  • Liping

    @rudai gyerek: Varsó és Köln után még Bécs is a felkeresett helyek listájára került, mielőtt elért Budapestre.:) Pedig amikor megláttam, hogy Varsóba ért, onnan azt hittem, már a magyar főváros jön, de úgy néz ki, az európai körutazást sem akarták megtagadni a kis küldeménytől.:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük