Akadályok elhárítva

Zhao Sheng, a xianningi sulis kolléga jelezte, a hivatal végre mindent rendben talált, így egészen időben meg is vagyunk a papírmunkával.

Még egy pár napba beletelik, mire ideér a munkavállalási engedélyem és a meghívólevelem, s azokkal még el is kell szambázzak a kínai nagykövetség konzuli osztályára, de a lényeg, hogy már nincs semmi gond.

Ha a vízumot is beragasztják az útlevelembe, akkor onnantól már csak a repjegyet kell megvennem, na meg egy új bőröndöt, remélhetően strapabíróbb kerekekkel. A Lufthansával még sosem utaztam (kóros, hogy kapásból mindig Luftwaffét akarok írni helyette?), de gondolom nem lesz elviselhetetlen élmény. Törtem az agyam, hogy ki merjem-e jelenteni, de azt hiszem, nem hazudok, amikor azt írom, hogy ez a Frankfurt-Hongkong légiút lesz a leghosszabb egyhuzamban megtett repülés, amire eddig vállalkoztam. A Luftwaffésok csak odáig visznek, Hongkongból aztán majd a Southern China Airlines röpít el Wuhanba.

Közben Zhao Sheng arról is írt, hogy mellékesen dolgozik egy nyelvsuliban is, s hogy amennyiben ez jogilag megoldható, hétvégente tarthatnék én is ott órákat másodállásban. Nem utasítottam el az ajánlatot persze, anyagilag valószínűleg nem járnék vele rosszul még akkor sem, ha akár csak 1-2000 yuan pluszt hozna a konyhára, de majd meglátjuk, mennyire lesz nekem ehhez kedvem.

Meglehetősen kényelmes lettem, s kimondottan örülök, hogy kicsiket nem kell tanítanom már, a nyelvsuliban meg velük kéne vesződnöm. A megélhetésem így is biztosított, szóval rákényszerítve nem lennék, ellenben szeretem, hogy Kínában mindig van szabadidőm. Na mindegy, majd a részletek ismeretében ráérek ezt jobban átgondolni.

A fő, hogy most már nem menekülnek meg előlem a xianningi fiatalok.
Veve megy, s egy évig marad is. Reszkessenek.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

7 hozzászólás

 • sellőlány

  Ilyen távon a közel-keleti+ázsiai társaságok a legnyerőbbek. A Luftwaffe korrekt, de ennél többre ne számíts. Amin lehet, spórolnak és ez a szervízben a legérezhetőbb. Már lefoglaltad a jegyedet vagy van még választási opciód?

 • sellőlány_

  Kínában még nem jártam, de más ázsiai országokban vagy azokon keresztül már utaztam párszor, és nekem az volt a tapasztalatom, hogy bécsi indulással jobbak az opciók, és sok sokszor a jegyek is olcsóbbak. Persze oda ki kell jutni valahogy, ha ez megoldható számodra, érdemes elgondolkodni rajta. De érdemes megkérdezni egy utazásszervező irodát is, mert ők egy csomó kombinációt össze tudnak rakni keresztfoglalásokkal, így nemcsak az utazási időt, átszállásokat tudják minimalizálni, hanem a költségeket is optimalizálni tudják. A reklám helye: A férjem a Travel Unlimiteddel foglalhatja a jegyeit már jó ideje, csak jókat tud mondani róluk. http://www.travelunlimited.hu

 • Mbraun

  Ha meg nem vettel borondot akkor tudom ajanlani a Samsonite-ot. Nekem kozel tiz eve van egy.Tobb amerikai, es del-amerikai + nagyon sok europai repteret tulelt mar. Ha jol tudom Pest kozeleben van valami outlet ahol csak ezt a markat forgalmaza az uzlet.
  Kalandos utja van az UPS levelednek. Baratom Szingapurbol feladta a karcsonyi kepeslapot, es a testvere Londonban kb. 1 honappal ezelott kapta meg. 😀

 • Liping

  @Mbraun: még nem vettem, de én is gondolkodtam a samsonite-on. Kicsit tanácstalan vagyok azért, az eddigi bőröndjeim mind jöttek valahonnan, még sosem kellett vennem, s fogalmam sincs, hol nézzek körül. Outletben kóvályogni meg emiatt utazgatni nem sok kedvem van.:)
  A levelet tegnap este kihozták, egy nappal a határidő előtt, de előtte még Bécset is megjáratták vele.:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük