Iskolánk

A középsulim idén ünnepli alapításának 55. évfordulóját. Mint az az előzményekből sejthető, ez nem mindig a mostani kampuszt jelentette.

Fengjie többi részéhez hasonlóan valamikor ez az intézmény is lejjebb, a régi városban terült el. Miután a Jangce erejét az áramtermelésbe fogták, a megépült a hatalmas gát, a sulinak is mennie kellett.

Jelenlegi helyén a kilencvenes években épült fel, szakaszosan. Mivel a környék járásai Kína legszegényebb területeihez tartoznak, a városok és a falvak átköltöztetésében a központi kormányzat mellett oroszlánrészt vállalt sok fejlettebb tartomány is. Fengjiet Liaoning tartomány vette szárnyai alá, ennek köszönhető a helyi Liaoning Általános Iskola illetve ami intézményünk mutatós Liaoning nevű épülete is.

A bővítés azonban még nem állt le. Tavaly kezdtek bele egy új szárny felhúzásába. Az alapozással már végeztek is, s elvileg az új szezonra meg is nyitja a kapuit. Így még több diákunk lesz, vagyis a sulinak még több pénz jut a tandíjakból.

A helyi oktatást nagyban támogatja az állam. Év eleje felé számos gyerkőcünk kapott némi pénzmagot (szociális helyzettől függően 500-2500 yuan értékben) illetve a kollégák bérének a fele is nagyjából az állami büdzsét terheli.

Az új épület kivitelezése egyelőre itt tart:

sc2.jpg

sc1.jpg

sc3.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük