Egy blog két éve 1. – Top 10

A Szecsuánblog két éves pályafutása alatt kis híján 600 bejegyzés született. Így belegondolva ez igencsak nagy szám, még akkor is, ha azért a zömük néhány soros szösszenet volt, s csak töredékük nevezhető rendesen megírt cikknek.

A nézettség – mint a blog.hu-s blogok esetében mindenütt – az indexes kiemelés függvénye volt, de ezzel együtt is okozott egyik-másik írásom meglepetést. A kimagaslóan legtöbbek által betöltött bejegyzés, több mint tízezer olvasóval például egyike a legkevésbé kreatív, vagy munkát igénylő posztjaimnak, mindössze egy skorpiószerű lény kellett hozzá a lakásban. Ugyanúgy nem vagyok büszke rá, mint a lencsevégre kapott, vasutat ellenőrző katonák közel ötezres olvasottságára. Hiába, a bulvár mindig könnyebben eladható.

Szerencsére a toplista nagyobbik része azért olyan írás, amelyek egy fokkal igényesebbre sikerültek, s rendelkeznek némi tartalommal is. De a sok szócséplés után inkább itt a sorrend:

 

 

 

Az igazsághoz tartozik még, hogy néhány korábbi bejegyzés is a lista része kellene legyen, de megbízható statisztikai adatokat ezekhez nem tudok társítani, miután a blog.hu-s fejlesztés csak tavaly november óta számol. A karácsonyról szóló fengjiei szösszenet sanszosan 4-5. helyen lenne, mivel hosszú időn át az a nap tartotta a rekordolvasottságot közel 6000 letöltéssel.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük