Gasztro: indiai Melakkában

Malajzia – Szingapúrhoz hasonlóan, bár utóbbitól jelentősen eltérő etnikai arányok mellett – a népek olvasztótégelye. Az államalkotónak nevezhető malájok mellett kínaiak és indiaiak otthona, mindenből kínálva egy darabot.

Miután Kínában helyi kosztból nincs hiány, így az utazás során igyekszem minden alkalmat megragadni, hogy valami mást is megkóstolhassak. Az indiai konyhától, bevallom, alapvetően idegenkedtem kicsit. Eddig csak hazai tapasztalataim voltak, s azok nem igazán tettek fogékonnyá. Az otthon fellelhető kínai koszt milyensége miatt volt bennem némi kétely a korábbi étkek autentikusságát illetően, s ennek köszönhető, hogy nem zárkóztam el az újabb kísérletezéstől.

Szakértőnek nehezen lehetnék nevezhető, de az eddig kipróbált itteni indiai táplálékok kifejezetten megnyerőnek bizonyultak, s mindemellett nagyon is üdítőnek az elmúlt majdnem két év kínai dominanciája után.

Tegnap, az óév utolsó napján ezt a pálmalevélen tálalt összeállítást kaptam. Nem bántam meg, még a csicseriborsó is finom, amit eddig nehezen tartottam elképzelhetőnek. Étvágygerjesztő?

WP_20140130_060.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük