A Meki és a helyi ízek

A McDonald’s-t lehet imádni, lehet utálni, lehet különösebben nem viseltetni érzésekkel az irányában, de egy tulajdonsága figyelemre méltó: a jól bejáratott szendvicseik szerte a világon majdnem tökéletesen ugyanolyan ízűek. Apró eltérések akadnak: Marokkóban dijoni mustáros tasakokat adnak mindenhez, itt Kínában meg ketchupot. Külön díjazás nélkül.

Jól tud ez jönni a világ valamely egzotikus pontjára szakadt európainak. Az olykor bizarr, máskor csak szokatlan helyi konyhák mellett ott a Meki, ahol a Bigmac ízére lehet számítani.

Mint tudjuk, ezek az uniformizált ízű, állandó szendvicsek mellett rendszeresen feltűnnek szezonális termékek. Ezek már az adott régióra szabott specialitások, s bár biztos vagyok benne, hogy egy részük némi rotációval feltűnik a glóbusz más szegletein is, igyekeznek a lokális igényeknek megfelelni.

Kínában a mostani időszakos termékek egyike az angolul chilli sauce chicken sandwich néven futó förmedvény. Valami ereje is van, de az még nem lenne baj. Ellenben az íz… Határozottan kerülendő.

WP_20131122_001.jpg

Tanulság: a Mekiben is csak a már ismert termékekben lehet bízni.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük