Első értékelés

Ma este megkaptam az első valamirevaló beadandóm értékelését. Még kettő lesz, az egész a Mengsi apósával tervezett interjúmról szól, ez az első csak 10%-ot ér a kurzus teljes eredményéből.

Az osztályozás rendszere ötös skálán mozog. Elvileg százalékos a jegy, az egyes kategóriák pedig egy-egy sávot ölelnek fel az alábbi módon:

 • 40% alatt sikertelen,
 • 40-49%: átment, de rengeteg javulás szükséges
 • 50-59%: jó, de sok területen javítani kéne – (Merit 2)
 • 60-69%: jó, csak apró javulás szükséges –(Merit 1)
 • 70% felett nagyon jó, kiváló – (Distinction)

A gyakorlatban 80% fölé nem lehet menni. Erre nincs létező szabály, csupán valami íratlan dolog, de ez számít a tényleges maximumnak. Túlzott jelentősége sem lenne túl sok, mivel a szöveges értékelés a lényeg (pass, merit 1/2, distinction).

Egyelőre elégedett vagyok magammal. Lehetne több is a pont, ha natív lennék és nem lenne az a 4-5 stilisztikai hibám, amit elkövettem. Bele kell jönni, de kezdetnek jó. Főleg, hogy amit eddig tudok, az alapján nem ezt az eredményt produkálták mások.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • Liping

   Az ovisokat tényleg passzolom, de ha végre natív leszek, nem lesz többé semmi akadálya az egyetemi oktatásnak odakünn. Az íreket meghagyom másra. 🙂

   • Liping

    Közben az is kiderült, hogy rosszul emlékeztem. 80% is csak a kamutárgyakból szerezhető, a többinél 75% fölött nem igazán fordulnak elő jegyek, azt mondják a tapasztaltabb felsőéves segítők. Sajnos még velük is van óránk, szerencsére csak öt alkalommal kell elviselni, aztán vége.

    • sellőlány

     Azért érdekelne, mi alapján határozzák meg a százalékokat. Téma, tartalom, nyelvezet, formaiság? Ezekre adnak rész százalékokat és összesítik a végén? Vagy miután a tanár(segéd) elolvassa, a benyomásai alapján felugrik előtte egy százalékos érték? Nekem értékelés kicsit felszínes és általános a téma fajsúlyàhoz képest.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük