Lenullázva

Hát, kedves olvasóim, ez a nap is eljött, pedig nagyon igyekeztem elkerülni már 20 éve. Gyerekkoromban egyáltalán nem voltunk elkapatva anyagilag – bár nem panaszkodom, nélkülözni sosem kellett, de szüleimnek azért erősen be kellett osztani a pénzt, s időnként nagymamámtól kölcsönkérni is.

 

Szóval a kezdetek után nagyon erősen élt bennem a szándék, hogy mindig legyen tartalékom, s az évek során ennek eredménye is lett, s magyar viszonylatban egy elég megnyerő számlaegyenlegem alakult ki, szökőévente egy-egy hónap kivételével folyamatosan növekvő tendencia mellett.

Egészen a mai napig. Ugyanis most kb. 2000 euró az összes vagyonom. Ja, és ez a valami a képen.

 

img_20190819_173825.jpg

 

Szeptemberben költözünk. Az árát inkább ne akarjátok tudni, nem normális embernek való. 

 

 

 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

13 hozzászólás

 • édes-savanyú

  Merész! Azért alaposan kicentizted!

  Egyébként az alapján, ami a képről lejön, gusztusos házikó. Az ára azért érdekelne, bár sejtem, hogy tényleg nem kis beruházás volt.

 • Liping

  @édes-savanyú: jó, azért az igazsághoz tartozik, hogy hetente van fizu, s csütörtökön már nőnek a forrásaim, plusz várok egy nagyobb kifizetést otthonról is.

  Igen, tényleg nem rossz a ház, rendesen megnézettük, jó állapotban van, s minden vadi új benn is. Minden szobát ráérünk később berendezni, a bútorzat egy része marad nálunk, azok is jó állapotúak. Az ár húzós volt, de öt év alatt egy ekkora házért kifizettük volna bérleti díjként a negyedét – igaz, ha bérlünk, kisebbet választottam volna. Plusz a malacok miatt is mindenképp jobb volt a saját, mert nem nagyon lehet sehová állatot vinni, itt pedig lesz rendes kerti kifutójuk is kiváló vegetációval, csak még előbb ki kell alakítani. Októberre már nagyjából rendezettebb anyagi helyzetem lesz, aztán majd akkor.

 • édes-savanyú

  @Liping: mekkora a vityilló? Két embernek nem felesleges ekkora?

  Nézegettem egy oldalon, hogy kb. milyen árakon mennek arrafelé a házak, az alapján (bár a belseje meg az állapota) biztosan sokat befolyásol egy ekkora ingatlan (nem látom pontosan, mekkora mondjuk) úgy 2-300 ezer euró körül megy. Jól lőttem be? 😀

 • kisrumpf

  Nos, azert az nagy dolog hogy kicsaptad az asztalra egy itteni haz arat… ha ezt soknak tartod, ne nezd meg a mi kornyekunket (Co. Wicklow) :-/ Udv a szigeten, s ha ajanlhatok kellemes latnivalot az esos napokra, amibol mint irtad, akad szamos , Castlebar mellett van egy szuper neprajzi muzeum, igen kellemes kornyezetben: http://www.museum.ie/Country-Life

  Udvozlettel, Moni

 • Liping

  @édes-savanyú: de, tényleg nagy, de az a gond, hogy ha házban gondolkodik az ember – a malacok miatt mindenképp ezt akartam, ha már ilyen gyönyörű fű van itt – akkor egyszerűen nem találni azt a méretet, ami két emberre optimális. 4 hálószoba van, nappali, dolgozó, 2 fürdő meg ami szokásos, s a ház mögött egy viszonylag nagyobb, nagyon szép füves udvar, s még ott egy melléképület.

  Igen, annyiért hirdetik őket kb.
  , de gyakran licitálni kell (errefelé, mivel a piac egy kicsit lényegesen gyengébb, ez állítólag nem teljesen általános, de úgy tudom, pl. Dublinban ez teljesen egyértelmű). Mi ezt elkerültük, mert egy kínai ismerős révén volt direkt link az eladóhoz és így nem kellett ügynököt bevonni, a ház még meg sem jelent a piacon.
  Az említett nagyobbik összeghez van közelebb.

  @kisrumpf: ez egy elég pangó környék, tudom, felétek nem akarnék bevásárolni, ahogy nézem, ott majdnem dupla árak vannak.

 • kisrumpf

  @Liping: jaaj, bocsanat, itt nevetek teliszajjal, mert eszembe sem jutott, hogy ilyen aprosagok miatt nem menne majd a hazberlet.

  Ok biztosan imadni fogjak a kertet! Gyermekkorom egy emlekezetes malaca osvenyeket taposott a fuben, aztan ha vegetert, ilyen erdekesen feldobta magat a levegobe, s ugy fordult meg.

  Arany eletuk lesz.

 • sellőlány

  Atyaég Veve, én tényleg azt hittem, pár hónap és sírva menekültök a szél, eső és depi elől melegebb égtájakra… Erre házvásárlááás kínai kontakton keresztül. Hát mekkora húzás ez! 🙂 Airbnb-t mikor indítod? Ja és a malackák mekkora világutazók lettek. 😀

 • Liping

  @sellőlány: Galwayből már lehet, hogy elmenekültem volna, de kopogom le, itt a parttól távolabb nincs rossz idő. És a lakásban meleg van, ami külön jó pont. Az eső nem zavar, a szél itt meg normális.

  Igen, jó messzire eljutottak a kis vakarcsok. De ide már közúton jönnek.

 • Liping

  @sellőlány: ja, Airbnb nem lesz, amíg itt lakunk, tuti, hogy nem költözik be senki mellénk, ideiglenesen sem, antiszociálisabb vagyok én annál. Hogy utána mi lesz vele, azt majd az akkori helyzet függvényében eldől.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük