Egy hét múlva itt a család

Itt már szerda van, s mához egy hétre elröpülünk Saigonba, hogy összeszedjük az ideérkező felmenőinket, szám szerint három darabot. Édesanyám, párja, s anyósom jönnek, s egészen január 18-ig itt lesznek velünk.

 

Ők már kedden nekiindulnak, délután szállnak fel Budapestről Doha felé, majd ott egy rövid átszállást követően Vietnám felé veszik az irányt. Mindkét anya először repül majd, s kvázi nevelőapám (nem tekintem annak, már bőven felnőtt voltam, 20 év körül, amikor összekeveredtek, szóval úgymond már nem kellett nevelnie) sem járt még Iraknál messzebb.
Határozottan várjuk már őket, s egész biztosan érdekes élmény lesz ez nekik, s nekünk is.

 

Időközben megjött Nick is, így az iSchoolba a héten már nem kell mennem, s az egyik hétvégi nyelvsuli is megszűnik. Most stabilan heti hét órám marad így, ellenben van még két hely, amit eddig nem tudtam elvállalni, így most már jöhetnek azok is majd, szóval a végeredmény hasonló lesz, mint volt, de talán sikerül némileg élhetőbb órarendet varázsolni magamnak.
A héten mindenesetre már nem kezdek bele az új sulikba, csak egyeztetek a beosztás tekintetében, így most lazán vagyok, de egy kicsit rám is fér. A saigoni kitérő és a család érkezése ürügyén a jövő hetet is igyekszem minél könnyebbre csinálni, de aztán utána már nem lesz menekvés.

 

Az iSchool-os főnök, Francis amúgy nagyon elégedett volt velem (bár hozzá kell tegyem, nagyon nem tettem magam oda és semmi rendkívülit nem vittem véghez), úgyhogy nem kizárt, hogy a jövőben még ott is akad majd valami.

Ha anyuék itt lesznek, az kicsit mindenképp kirángat majd a komfortzónámból, elvégre kénytelenek leszünk némiképp eseménydúsabb, programokkal jobban megtűzdelt életet élni, ami talán némi pozitívum lesz a blogra nézve is, hiszen jobban lesz miről írnom. 

A magyarság létszáma duplázódik Nha Trangban hamarosan.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

3 hozzászólás

 • sellőlány

  Pont jól jön a munkaügyi lazaság, jut idő a családra és programozni, várom a posztokat. A lányaitok babáznak már?

 • Liping

  @sellőlány: Pamut nemsokára, Nugát max. egy hónapon belül, Szofi meg megúszta. Sokáig vemhesek, majdnem két és fél hónapig és a fogantatás időpontját csak saccolni tudom. Viszont a hosszú méhben töltött időnek hála a picik már készen vannak, szőrösek, futkároznak és esznek is a tej mellett.
  Pamut esetében bármikor sor kerülhet már a dologra, de lehet még két hét is (némi túlhordással számolva, ami egy pici esetén benne van a pakliban).

 • sellőlány

  @Liping: Igazi pedigrés tenyésztői leírás, valóban jól kiismerted őket. 🙂 Találó a nevük is, de hamar bajban leszel, ha majd mindegyik bébinek nevet kell találni. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.