A jelenlegi elképzelések

Azt nagy nehezen megszültem, hogy merre indulok el a téli szünidő alatt, a részletekkel viszont még adós vagyok. Egy részük nincs kőbe vésve, más részük még nincs kidolgozva pontosan, de ezt jelzem mindenhol.

Január 26-án délután indulok útnak Xianningből vasúton Shenzhen felé. A reggeli érkezést követően kicsit még feltehetően kóborolok Shenzhen belvárosában (meg fotózok felhőkarcolókat), aztán átmetrózok Hongkongba, ahol szintén eltöltök pár órát, mielőtt éjfél után nem sokkal felszállok Szingapúr felé.

xnshzh.jpg

Szingapúrban (az érkezés éjszakáját is beleszámítva) két éjszakát töltök el. Hogy pontosan mi lesz a program, azt még nem tudom. A szállást már lefoglaltam, így hamarabb semmiképp nem koccolok le, de hogy mivel telik majd az idő, az még nem eldöntött. Az állatkertet, amely amúgy tényleg kiválónak tűnik, sajnos ki fogom hagyni, mert a 22 szingapúri dolláros belépőt kicsit sokallom. Szingapúrban egyébként is drágaság van, úgyhogy nagyon nem fogok dorbézolni, amíg ott leszek.

Helyi busszal jutok majd át Johor Bahruba, Malajziába, de onnan rögtön tovább is buszozok Melakkába. Utóbbi határozottan szimpatikus településnek tűnik. A gyarmati uralom és a vele járó építkezések meghagyták a nyomukat a városon, szóval gyanúm szerint lesz mit lencsevégre kapni.

Melakkában 1 vagy 2 éjszakát tervezek, ez még nem kiforrott. Onnan Kuala Lumpur jön majd, a maláj főváros, de csak egy fél nap erejéig, mert az éjszakai vonattal onnan Butterworth felé veszem az irányt, amely a Penanggal (szintén dekoratív maláj városka, s szigeten fekszik) szemközti városka a vasút mentén. Itt egy éjjel várható, aztán vonat és határátlépés Thaiföld felé.

Thaiföldön aztán felgyorsulnak (vagy épp belassulnak) az események, mert a határtól már közvetlenül Krabiba buszozok, s ott döglök majd 10 napot.

snbk.png

13-án aztán egy kis vonatozás Bangkokba, s másnap reggel már jön a gép Wuhanba vissza.

Vélemény?

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

4 hozzászólás

  • Sünmalac

    Ideje már olvasgatom a blogodat, és nagyon érdekesnek találom 🙂

    Ha csak egy napod van S’porera akkor a történelmi múzeumot nagyon javaslom, ha van ilyesmire fogékonyságod. Vérprofi szinten mutatja be, hogy élt együtt a négy helyi nép (maláj, kínai, indiai, angol). Sajnos az sem lesz olcsó, de az állatkertnél biztos jobb árú. (Meg nem kell egy órát buszozni odáig a belvárosból)

    A szingapúri állatkert nekünk amúgy nem jött be annyira, nem veri érdemben a budapestit és a bécsinél egyértelműen gyengébb. Szép, tiszta, de igazából semmi nincs benne, amit bármelyik európai fővárosban ne látnál pont ugyanúgy.

  • Mbraun

    Majd valami vastagabb felsot, es hosszu nadragot tegyel el. A malajziai es thaifoldi buszokon kb. 10-15`C van, napszaktol fuggetlenul. Nagyon kellemes mikor odakint 35`C van. Ja es elvileg a buszozas a thai, malaj hataron gyorsabb,a vonat viszont kenyelmesebb. Egy Butterworth-Hat Yai-Krabi komboval lehet kivitelezni.

  • Liping

    @Sünmalac: Köszi, örülök, ha tetszik a blog.:) Megnyugtattál az állatkerttel kapcsolatban. A múzeumra, azt hiszem, kevésbé vagyok fogékony, de még nem tudom, tényleg, hogy mi lesz a program. Szerintem mondjuk kb. semmi kötött, valszeg csak kóválygok amerre a lábam visz.

    @Mbraun: Miután itt már napközben sincs több, mint a thai és maláj buszokon, valami ruha lesz rajtam induláskor, az szerintem jó lesz a légkondi ellen.:)
    A vonatok lassúsága olykor célszerű, mert az alvóhely olcsóbb, mint a szállás, úgyhogy ha eleget megy éjjel, akkor van idő aludni, s közben még haladni is.:)
    Ciki, nem ciki, spórolós vagyok.:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük